U "Hebi" veća proizvodnja sa manje radnika

Bez autora
Feb 13 2011

U prošloj godini Industrija mineralne vode i sokova "Heba" čiji je većinski vlasnik kapitala bačkopalanačka Kompanija "Nektar" prošle je godine proizvela 43 miliona litara mineralne vode i sokova, što je za pet procenata više u odnosu na 2009. godinu. U ovoj godini planiramo proizvodnju od 56 miliona litara različitih jedinica, što bi trebalo da bude povećanje za 35 procenata u odnosu na 2009. godinu kada je kompanija "Nektar" preuzela ovo preduzeće. Od privatizacije broj zaposlenih u ovom preduzeću smanjen je sa 504 na 178 radnika. U vreme privatizacije "Heba" je imala gubitak od 120 miliona dinara, a bila je i zadužena sa 100.000 evra kreditnog aranžmana koji je tadašnje rukovodstvo uzelo za isplatu zarada.

U „Hebi“ veća proizvodnja sa manje radnikaU prošloj godini Industrija mineralne vode i sokova "Heba" čiji je većinski vlasnik kapitala bačkopalanačka Kompanija "Nektar" prošle je godine proizvela 43 miliona litara mineralne vode i sokova, što je za pet procenata više u odnosu na 2009. godinu.

- U ovoj godini planiramo proizvodnju od 56 miliona litara različitih jedinica, što bi trebalo da bude povećanje za 35 procenata u odnosu na 2009. godinu kada je Kompanija "Nektar" preuzela ovo preduzeće - rekao je novinarima Milovan Ranković, direktor preduzeća.

Od privatizacije broj zaposlenih u ovom preduzeću smanjen je sa 504 na 178 radnika. U vreme privatizacije "Heba" je imala gubitak od 120 miliona dinara, a bila je i zadužena sa 100.000 evra kreditnog aranžmana koji je tadašnje rukovodstvo uzelo za isplatu zarada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik